• Minggu, 22 Mei 2022

Libur Lebaran Idul Fitri 1443 H, Satlantas Polres Kota Serang Rekayasa Lalulintas

- Kamis, 5 Mei 2022 | 16:03 WIB
Polres Serang (Bidhumas https://web.whatsapp.com/)
Polres Serang (Bidhumas https://web.whatsapp.com/)

Serang, MNS-Pelancong bersemangat yang ingin meluangkan masa menikmati percutian Idul Fitri 1443 H ke destinasi pelancongan pantai Anyer, dan kisah yang melalui laluan Palima Ciomas Padarincang kelihatan sangat padat.

Polresta Serang City Polda Banten mengenakan lencongan aliran trafik kepada pemandu dari arah Palima ke Ciomas. Ketika disahkan, Kapolres Kota Serang AKP Irfan Abdul Gopar berkata, “apabila berlaku kesesakan dari arah Palima ke Ciomas, Polda mengenakan alternatif aliran trafik.

“Jadi hasil koordinasi dengan petugas Ditlantas kita memohon alternatif aliran trafik dari arah Kota Serang.”

“Dan dari arah KP3B dialihkan ke laluan Pandeglang,” jelas Irfan Abdul Gopar ketika ditanya di Palima Kota Serang pada Kamis (05/05) pukul 12.00 WIB.

Gopar meminta orang ramai yang ingin bercuti ke mana-mana tempat pelancongan atau carita melalui palima Ciomas Padarincang, supaya mengikut arahan petugas lapangan supaya boleh menggunakan laluan alternatif lain.

“Situasi di pantai Anyer dan Carita ketika ini padat, kami memantau orang ramai supaya sentiasa berhati-hati ketika memandu dan boleh memilih pilihan pelancong lain,” katanya.

Dinamik maklumat tentang keadaan trafik destinasi pelancongan boleh diakses di pusat arahan 110 Polda Banten dan platform media sosial kelolaan Polda Banten Instagram : humaspoldabanten, Facebook : Polda Banten, Twitter : @_poldabanten, Tiktok : poldabanten, Youtube : Polda Banten.

(Bidhumas).

Editor: Faisal Nugraha

Tags

Artikel Terkait

Terkini

TNI Masuk Desa Melalui Program TMMD

Jumat, 6 Mei 2022 | 20:56 WIB
X