Viral Beras Merek 'Poligami' Lengkap dengan Gambarnya

- Jumat, 5 Agustus 2022 | 02:54 WIB
Viral Beras Merek 'Poligami' Lengkap dengan Gambarnya (Sandi Ramadani)
Viral Beras Merek 'Poligami' Lengkap dengan Gambarnya (Sandi Ramadani)

Bandung, MNS-Beras merupakan makanan ruji bagi masyarakat Indonesia, yang menjadikan beras sebagai keperluan asas di rumah. Itulah sebabnya pelbagai jenama beras beredar di pasaran, bermula dari harga yang mahal hingga mampu milik.

Baca Juga: Megabintang Manchester United, Cristiano Ronaldo, disingkirkan pada pekan pertama Liga Inggris

Tetapi kali ini, potret jenama beras tertentu menjadi viral di media sosial, kerana namanya yang luar biasa. Ini seperti yang dilihat dalam video yang dikongsi oleh akaun @middleclassthud.

Dalam muat naik, seperti yang ditulis oleh Guideku.com, anda boleh melihat seguni beras seberat 10 kilogram. Di bahagian atas tertera "Super Polished Rice" ditulis dengan huruf besar.

Baca Juga: Pemerintah Kabupaten Bandung Barat Terus Berupaya menangani Kasus PMK

Apa yang menarik ialah jenama beras itu adalah "Poligami", dan ditulis sebagai kualiti yang terjamin. Di dalam guni itu juga kelihatan gambar yang agak luar biasa.

Kelihatan animasi seorang lelaki berpakaian putih lengkap berserban diiringi 4 wanita bertudung. Animasi itu menggambarkan potret poligami mengikut jenama beras bertulis.

Sudah tentu nama dan animasi agak kecoh, kerana nama dan animasinya agak berbeza dari biasa. Penamaan poligami pada beras adalah sangat luar biasa dan membuatkan orang ramai terpegun.

Baca Juga: Ayu Aulia Dilarikan ke IGD Jelang Pemeriksaan Sebagai Tersangka

Unggahan video yang hingga Khamis (4/8/2022) ini sudah disukai lebih 7 ribu akaun, turut menarik perhatian ramai netizen. Tunai, pelbagai komen segera memenuhi muat naik ini.

"Kenapa awak perlu berpoligami? Kalau awak makan nasi ni, automatik suami awak benarkan awak tambah isteri?" komen seorang netizen.

“Falsafahnya mungkin, sedap sangat sampai tambah-tambah macam tambah isteri,” kata seorang lagi netizen yang turut mengulas.

“Kalau tak kenyang, jangan tambah nasi tapi tambah isteri,” tulis netizen lain.

"Kalau awak makan nasi ni, automatik awak ada 4 orang isteri?" tulis netizen lain yang kelihatan ingin tau.

Halaman:

Editor: Salwa Cintya Sopyan

Tags

Artikel Terkait

Terkini

5 Fakta Kedekatan Cak Imin dan Puan Maharani

Jumat, 28 Juli 2023 | 11:21 WIB

5 Cara Memutus Karma Leluhur, Karma Itu Nyata?

Senin, 19 Juni 2023 | 12:47 WIB

3 Cara Ampuh Menjadi Ayah Idaman untuk Anak

Selasa, 6 Juni 2023 | 17:19 WIB

Terpopuler

X