Kisah Ciamik di Middle Earth, Berikut Sinopsis The Lord of the Rings: The Rings of Power

- Sabtu, 3 September 2022 | 13:12 WIB
The Rings of Power (Kanal YT)
The Rings of Power (Kanal YT)

Bandung, MNS-Pautan untuk menonton streaming The Lord of the Rings: The Rings of Power terjemahan Indonesia dicari oleh netizen di negara itu. Berikut adalah pautan yang selamat dan sah, bukan LK21, IndoXXI atau Telegram.

Laporan detikHOT 03-09-2022, The Lord of the Rings: The Rings of Power mengisahkan beribu-ribu tahun sebelum peristiwa The Hobbit dan The Lord of the Rings karya JRR Tolkien.

Baca Juga: Nonton Kualitas HD Secara Cuma-cuma, Berikut Sinopsis Serigala Terakhir Season 2

Kisah ini membawa kita kembali ke era di mana kuasa besar ditempa, kerajaan muncul, menang dan runtuh. Pada masa itu dalam The Rings of Power Middle Earth menjadi medan perang kejam antara bangsawan elf dan Morgoth.

Walaupun rekannya Elrond (Robert Aramayo) dalam The Rings of Power, ia memberi sesanti bahwa perang telah berakhir dan lebih baik memikirkan masa depan yang aman.

Baca Juga: Seram di Ant Man-3, Berikut Sinopsis Kang the Conqueror

Sementara itu, Harfoot muda (nenek moyang Hobbit) bernama Nori (Markella Kavenagh) mendambakan pengembaraan walaupun rakyatnya mau memilih kehidupan yang aman. Hasrat itu menjadi kenyataan apabila seorang lelaki yang kelihatan sangat keliru di mana dan siapa dia tiba-tiba muncul di hadapannya.

Kehendak ke arah keamanan terganggu selepas Bronwyn (Nazanin Boniadi) dan tentara bunian Arondir (Ismael Cruz Córdova) menemui bukti baru untuk menyokong kepercayaan Galadriel bahawa masa gelap akan datang untuk manusia, Harfoot, bunian, kerdil, dan semua kaum lain di Middle Earth.

Editor: Faisal Nugraha

Tags

Artikel Terkait

Terkini

X