• Senin, 23 Mei 2022

The Sound of Magic Drakor Menyatukan Ji Chang Wook dan Choi Sung Eun

- Jumat, 6 Mei 2022 | 20:37 WIB
The Sound of Magic (Netflix https://www.youtube.com/c/NetflixIndonesia)
The Sound of Magic (Netflix https://www.youtube.com/c/NetflixIndonesia)

Bandung, MNS-The Sound of Magic menyatukan Ji Chang Wook, Choi Sung Eun, dan Hwang In Yeop. Seri Netflix ini boleh ditonton mulai 6 Mei 2022.

Seni Musik fantastis ini mengisahkan Yoon Ah Yi di The Sound of Magic, seorang gadis yang melepaskan impiannya kerana tekanan hidup. Dia berkawan dengan Na Il Deung, seorang remaja lelaki yang dikehendaki memenuhi impiannya.

Pertemuan mereka dengan ahli silap mata misteri bernama Ri Eul sebenarnya berakhir dengan kisah yang tidak dijangka yang menakjubkan. Apakah yang membuatkan The Sound of Magic mesti ditonton?

Kim Sung Youn sebaga sutradara, pada baru-baru ini, menjelaskan keinginannya untuk mengindahkan menjadi dewasa dan mempunyai kehidupan yang bahagia melalui The Sound of Magic. Selain itu, seri ini juga membolehkan perbualan antara orang dewasa dan kanak-kanak.

Baca Juga: Libur Lebaran Nonton Trans TV, Berikut Sinopsis IP Man 3

"Apabila saya membaca semula cerita asal selepas mendapat hak adaptasi, saya tersentuh dengan cara yang berbeda berbanding sebelum ini. Selepas mengambil kira ramai yang akan rasa berhubung dengan kisah kanak-kanak yang hilang impian kerana kemiskinan, saya mengadaptasi cerita itu. sesuai dengan perubahan dalam masyarakat," katanya.

Salah satu tarikan The Sound of Magic ialah watak menawan dan chemistry kuat pemain. Ji Chang Wook melakonkan watak ahli silap mata misteri yang ingin terus menjadi kanak-kanak di hati.

Baca Juga: Bahagia Pencinta Trans TV, Ready Player One Akan Hadir

"Saya perlu mengingati kesucian zaman kanak-kanak yang telah hilang ditelan usia, serta keikhlasan impian yang pernah saya alami semasa kecil. Pada pendapat saya, proses mengingat adalah bahagian terpenting dalam menggambarkan Ri-eul. watak," katanya.

Halaman:

Editor: Faisal Nugraha

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Mengandung Spoiler! Sinopsis Film Action Gatot Kaca

Jumat, 25 Februari 2022 | 21:43 WIB
X